Najlepši izleti po Hrvaški

Izjava o varovanju zasebnosti

Varovanje zasebnosti na HR-CRO - Hrvaška

Zasebnost obiskovalcev spletnega portala HR-CRO - Hrvaška je zelo pomembna za upravitelja tega portala, zato ne vodimo nobene evidence o obiskovalcih v smislu, da bi se lahko obiskovalci registrirali ter vnesli kakšne koli osebne podatke (npr. ime, naslov bivanja, elektronski naslov …).
Vseeno pa se tako kot na vseh spletnih strežnikih tudi na tistem, kjer gostujemo, vodijo dnevniški zapisi (glej LOGI NA SPLETNEM STREŽNIKU) in lastna analitka (glej LASTNA ANALITIKA). Poleg tega pa uporabljamo tudi spletni servis Google Analytics (glej GOOGLE ANALITIKA) za anonimizirano vodenje statistike obiska na posameznih naših straneh.
Spletni portal HR-CRO - Hrvaška ne deli oziroma ne bo posredoval osebnih podatkov tretjim osebam in tudi na vseh spletnih servisih, ki jih uporabljamo, je nastavljeno, da se kakršni koli pridobljeni podatki ne bodo uporabljali za naknadne analize (več o tem spodaj).

Podatki, ki jih obdeluje spletni portal HR-CRO - Hrvaška

Logi na spletnem strežniku

Tako kot počne velika večina spletnih strežnikov tudi strežnik, na katerem gostuje HR-CRO - Hrvaška, vodi dnevniške zapise (loge), v katerih so podatki o zahtevah, ki pridejo do spletnega strežnika. Te datoteke se avtomatsko ustvarjajo pri ponudniku spletnega gostovanja, se ne analizirajo, nikomur se ne posredujejo ali kako drugače uporabljajo. Po določenem časovnem obdobju se samodejno izbrišejo.
Za beleženje IP naslova v strežniških log datotekah imamo zakoniti interes zaradi zagotavljanja ustrezne stopnje varnosti spletnega strežnika in storitev, ki gostujejo na strežniku. (mnenje IP RS številka 0712-1/2018/966)

Lastna analitika

Spletni portal HR-CRO - Hrvaška beleži striktno samo za lastne potrebe statistične informacije o tem, katere strani so bile obiskane. V okviru tekočega meseca se shranjujejo podatki za vsako obiskano stran (datum in ura, naslov strani). Na koncu meseca pa se naredijo dnevni seštevki obiska po posameznih straneh, podrobnejši podatki pa se izbrišejo. Te informacije služijo samo za analizo števila obiskovalcev po posameznih straneh spletnega portala HR-CRO - Hrvaška. Vsi obiskovalci so popolnoma anonimni in v okviru tega se ne vodijo informacije o IP naslovih obiskovalcev ali drugi bolj natančni podatki.

Podatki, ki jih obdelujejo pogodbeni izvajalci

Google analitka (GA)

Tako kot večina spletnih strani tudi na spletnem portalu HR-CRO - Hrvaška uporabljamo Google analitiko (Google Analytics). S pomočjo Google analitike spremljamo število obiskovalcev na portalu ter trende obiskov glede na posamezne države.
Google analitiki ne pošiljamo nobenih osebnih podatkov o obiskovalcih. Uporablja se anonimizirano pošiljanje podatkov, tako da se Google analitiki ne posredujejo IP naslovi obiskovalcev, na podlagi katerih bi vas lahko osebno identificirali.
V okviru Google analitike so izklopljene vse opcije za deljenje zbranih podatkov.Prav tako je v Google analitiki izklopljeno zbiranje podatkov za oglaševalske funkcije (Data Collection for Advertising Features - Remarketing in Advertising Features).

Spletno oglaševanje - Google Adsense (Doubleclick)

Spletni portal HR-CRO - Hrvaška prikazuje Google oglase, s pomočjo katerih je portal brezplačno dostopen vsem in se ves čas izboljšuje z novimi izleti. Brez oglasov (prihodkov) bo portal dolgoročno prenehal delovati in s tem bodo prikrajšani predvsem obiskovalci portala.
Nastavitve za prikazovanje oglasov so nastavljene tako, da Google pri tem ne zbira podatkov in jih ne obdeluje v svoje namene niti jih ne posreduje tretjim osebam.
V Google Adsense nastavitvah je izbrana opcija, da se ne prikazujejo osebni oglasi (Non-personalized ads).

Uporaba informacij

Vse informacije, ki jih pridobimo v prej opisanih postopkih, uporabimo samo za izboljšanje kakovosti naših spletnih strani in za spremljanje statistike, ki je na ogled našim obiskovalcem in oglaševalcem.

Piškotki na HR-CRO - Hrvaška

Piškotek seje

Ob vsakem prvem vstopu na stran se ustvari piškotek seje (PHPSESSID), ki ne vsebuje nobenih podatkov o uporabnikovi identiti. Izbriše se takoj, ko uporabnik zapusti portal.

Kaj so piškotki?

Kot prvo, piškotki niso virus ali karkoli nevarnega za vaš računalnik. Skoraj vse strani uporabljajo piškotke, tudi google, najdi.si, 24ur, finance, žurnal ...

Piškotki so majhne datoteke s podatki, ki jih ustvarijo spletne strani in se shranijo na računalniku osebe, ki je obiskala spletno stran. Podatki, ki se shranijo v piškotkih, se lahko uporabijo na veliko različnih načinov, odvisno od spletne strani, ki jih ustvari. Tipična uporaba je npr.

- za shranjevanje artiklov, ki se dodajajo v nakupovalno košarico,
- za zbiranje anonimnih analitičnih informacij, ki pomagaju lastniku strani videti, kako se njegova stran uporablja,
- za ohranjenja prijav na spletne portale ali
- za prikazovanje uporabniku prilagojenih oglasov.

Tabela piškotkov

Več informacij

Priporočamo vam, da si preberete več o piškotkih:

Kako izklopim piškotke?

Večina spletnih brskalnikov omogoča izklop piškotkov (kompletno ali samo od t.i. tretjih strank). Pri tem se morate zavedati, da po izklopu določene storitve na našem in tudi drugih portalih ne bodo več delovale ali pa bo delovanje okrnjeno. Podobno kot je bila že pred leti dilema, ali imeti vključen javascript ali ne, danes pa ima redko kdo še izklopljenega.Piškotke lahko izklopite tudi samo za portal HR-CRO - Hrvaška s klikom na to povezavo. V tem primeru bomo vseeno morali nastaviti sejni piškotek, v katerega bomo zapisali, da ne želite uporabe piškotkov na tem portalu.