Najlepši izleti po Hrvaški
Dubrovnik -

Dubrovnik 

Booking.com

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Dubrovnik je zgodovinsko in pristaniško mesto, ki se nahaja na skrajnem južnem območju Hrvaške. Kraj je administrativno središče Dubrovniško – neretvanske župnije ter eno od štirih največjih mest v Dalmaciji. Dalmacija se deli na štiri okrožja, katerih glavna mesta so poleg Dubrovnika še Split, Šibenik in Zadar.
Dubrovnik je čudovito sredozemsko mesto, ki predstavlja eno od najbolj znanih in obiskanih letovišč ob obali Jadranskega morja. Po legendi naj bi mesto nastalo s propadom in uničenjem starega rimskega mesta v 7. stoletju. Kasneje se je kraj razvil v pomembno trgovsko silo in središče majhne mestne države, Dubrovniške republike, ki je obstajala vse do leta 1808. Zaščitnik mesta Dubrovnik je sveti Vlaho, katerega podoba je opazna na številnih območjih – na mestnem obzidju, v pristanišču, v cerkvah, palačah, na pročeljih stavb, na vhodu v mesto in drugje.
Dubrovnik ima številne kulturno – zgodovinske znamenitosti, ki so prisotne na vsakem koraku. Med znamenitosti spadajo vrata Pil, ki so najstarejša mestna vrata, Lazaret, mestna karantena, stolp Minčeta, trdnjava Minčeta, Arzenal, ki je ladjedelnica in vojaško skladišče, palača Sponza, knežji dvorec, Pile, ki so zahodno mestno območje, mestno pristanišče Gruž, trdnjave Bokar, sv. Ivan, Mrliški zvon, Revelin, Lovrijenac in ostalo. Glavna ulica mesta se imenuje Stradun. Mesto je obdano z obzidjem, po katerem se lahko sprehodimo in občudujemo slikovite razglede na staro mestno jedro in na morsko območje.

Najlepši izleti

Dubrovnik - Dubrovniško mestno obzidje

Fotografija: 50000110-0

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Dubrovnik
od 135 €
Dubrovnik
od 712 €
Dubrovnik
od 517 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave: