Najlepši izleti po Hrvaški
Poreč - Akvarij - Poreč - Akvarij

Poreč - Akvarij

Booking.com

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Poreč je turistično mesto z bogato zgodovinsko in kulturno dediščino, ki leži na zahodni obali Istre. Poreška riviera se razprostira od Limskega kanala na jugu in do doline reke Mirne na severu. Turistični centri so Zelena Laguna, Bijela Uvala, Plava Laguna, Brulo, Špadići, Materada, Ulika, Červar-Porat in Lanterna.
Mesto se je razvilo na osnovah rimske arhitekture in vse do danes se je ohranil ortogonalni urbanistični razpored ulic, s slikovitimi romanskimi zgradbami in beneškimi gotskimi palačami. Poreč je največji vzpon dosegel v času vladanja bizantinskega cesarja Justinijana. Največji kulturni spomenik iz tega obdobja je Evfrazijeva bazilika, ki je nastala sredi 6. stoletja v času škofa Evfrazija. Bazilika je sezidana v bizantinskem stilu. Mozaiki v notranjosti in na pročelju bazilike se uvrščajo med najlepša dela bizantinske umetnosti na svetu. Celoten kompleks je bil leta 1997 uvrščen na seznam Unescove svetovne kulturne dediščine. Poleg bazilike so večje znamenitosti še romanska hiša iz 13. stoletja, baročna notranjost istrske zbornice, Hiša dveh svetnikov iz 15. stoletja, cerkev gospe od Angela iz 18. stoletja na Trgu Svobode, srednjeveško obzidje, Poreški stolp in peterokotni stolp v gotskem slogu. Celotno staro mestno jedro Poreča je izjemen kulturni spomenik.
Aquarium Poreč se nahaja v središču mesta v slikovitem starem mestnem jedru. Akvarij Poreč je v poletnem času odprt od devete ure zjutraj do enajste ure zvečer vsak dan, v zimskem času pa od desete ure zjutraj do tretje ure popoldan v soboto in nedeljo. Imajo 24 akvarijev v katerih si je možno ogledati okoli 80 različnih vrst rib, rakov ter drugih morskih organizmov iz podvodnega sveta Jadranskega morja. V prostorih akvarija je obiskovalcem na voljo tudi trgovina s spominki in bar z osvežilnimi pijačami.

Fotografije

Akvarij - Poreč - Akvarij

Fotografija: 1015-0

Poreč - Akvarij
Akvarij - Akvarij v Poreču

Fotografija: 1015-1

Akvarij v Poreču
Akvarij - Franje Glavinića - Poreč

Fotografija: 1015-2

Franje Glavinića - Poreč

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave: