Najlepši izleti po Hrvaški
Ičići - Ičići

Ičići

Ičići - ACI Marina Opatija
Booking.com

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Ičići so naselje na Hrvaškem, ki upravno spada pod Opatijsko Riviero oziroma mesto Opatijo, le-ta pa spada pod Primorsko-goransko županijo. Kraj se razprostira na zahodni obali Reškega zaliva, ob avtocesti Reka – Pula.
Ičići so znano navtično središče. ACI Marina Opatija ima okoli 300 morskih in 40 kopenskih privezov in ponuja celotno paleto navtičnih storitev. Za visoke ekološke standarde je marina dobila modro zastavo. Je ena izmed najboljših marin na Jadranu. Pred severno burjo je zaščitena z goro Učko. Ičići so nastali ob prehodu iz 19. stoletja v 20. stoletje na predelu nekdanjega manjšega ribiškega pristana ribičev iz Veprinca. Danes so Ičići skoraj del Opatije. Turistična sezona s pestro ponudbo traja celo leto. Naselje je obdano z bujno vegetacijo, kot sta lovor in kostanj. Ob obali vodi znano okoli 12 kilometrov dolgo sprehajališče Lungomare, ki privablja številne domače in tuje obiskovalce. V kraju je na voljo široka izbira nastanitev, od hotela Ičići do luksuzno opremljenih vil in apartmajev, medtem ko tisti, ki imajo radi kampiranje, lahko uživajo v kampu, obkroženem z bujno zeleno vegetacijo. V samem središču se nahaja atraktivna plaža, ki je že več kot desetletje nagrajena z modro zastavo, mednarodnim simbolom visoke kakovosti storitev in čistoče. Plaža Ičići je bila uvrščena med pet najbolje urejenih plaž na Hrvaškem.
Poleg sončenja in plavanja je obiskovalcem na voljo vrsta športnih in rekreativnih dejavnosti. Najbolj priljubljene so odbojka na mivki, tenis, jadranje, smučanje na vodi in potapljanje. Ljubiteljem pohodništva so na voljo številne označene poti, ki vodijo na goro Učko.

Fotografije

Ičići - Ičići

Fotografija: 10440000-0

Ičići
Ičići - Ičići - Most

Fotografija: 10440000-1

Ičići - Most
Ičići - Informacijska tabla - Ivo Robić

Fotografija: 10440000-2

Informacijska tabla - Ivo Robić
Ičići - Plaža

Fotografija: 10440100-13

Ičići - Luka

Fotografija: 10440200-8

Ičići - Vila Bamba

Fotografija: 10440210-1

Ičići - ACI Marina Opatija

Fotografija: 10440250-5

Ičići - Vila Emma (Münz)

Fotografija: 10440400-1

Ičići - Izvir Klara

Fotografija: 10440500-2

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave: