Najlepši izleti po Hrvaški
Medveja - Medveja

Medveja

Booking.com

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Medveja je turistično naselje, ki se nahaja na Opatijski rivieri, na vzhodni obali Istre. Razprostira se pod gorskim grebenom Učka, ki je najvišja gora v Istri. Kraj leži zahodno od Reke, največjega pristanišča na Hrvaškem, ob glavni cesti Reka – Pula.
Medveja je poznana po dolgi prodnati plaži, ki je ena najlepših plaž na območju Kvarnerja. Naselje, ki je obdano z avtohtonim mediteranskim rastlinjem, ponuja številne kolesarske in sprehajalne poti, ki so idealne za aktivnega popotnika. Medveja je zaradi bujne vegetacije z veliko svežega zraka priljubljena kot območje za kampiranje. Kamp Medveja oziroma Smart Selection Holiday Resort Medveja se nahaja ob vznožju gore Učke in v neposredni bližini morja. Kamp odlikujejo popolnoma opremljene parcele za kampiranje, vrhunske mobilne hiške, zasebni apartmaji, prostorni bungalovi in vila ob morju. Medveja nudi veliko zabavnih vsebin. Gostje lahko uživajo v kopanju, vožnji s čolni, potapljanju in ostalih vodnih aktivnostih. Na plaži s kristalno čistim morjem lahko najamejo ležalnike in sončnike ali uživajo v masaži. Ob koncu dneva potekajo organizirani programi večerne zabave, animacije in glasbe. V restavraciji Medvejica nudijo pestro ponudbo ribjih in mesnih specialitet, pice, testenine in jedi z žara. Poleg tega so na plaži tudi mnoge restavracije in kava bari, v katerih se lahko naročijo osvežilne pijače in prigrizki. Medveja s pestro izbiro aktivnosti na prostem in bližino Opatije predstavlja idealen kraj za poletne počitnice z družino ali prijatelje. Ima vse ugodnosti, ki so potrebne za brezskrbne počitnice – udobna nastanitev, restavracije z okusno hrano, bari, trgi in trgovine. Le nekaj kilometrov stran pa se nahajajo živahna Opatija, Lovran in Mošćenička Draga. Medveja obiskovalcem nudi naslednje – dva kilometra dolgo prodnato plažo, vodne športe, obisk gore Učke in Naravnega parka Učka, pohodništvo, kolesarjenje in druge športe na prostem ter kampiranje.
Gostje si lahko ogledajo tudi znamenitosti v bližnji Opatiji, Lovranu ali Moščenićki Dragi, si privoščijo lokalne hrvaške dobrote ter uživajo v nočnem življenju v barih ob plaži. Medveja je torej idealen kraj za ljubitelje narave in aktivnosti.

Fotografije

Medveja - Medveja

Fotografija: 10470000-0

Medveja
Medveja - Medveja - Konzum

Fotografija: 10470000-1

Medveja - Konzum
Medveja - Restaurant Medvejica

Fotografija: 10470000-2

Restaurant Medvejica
Medveja - Cesta proti Mošćenički Dragi

Fotografija: 10470000-3

Cesta proti Mošćenički Dragi
Medveja - Cesta proti Opatiji

Fotografija: 10470000-4

Cesta proti Opatiji
Medveja - Plaža Hemingway <br> Manjša luka na levi strani zaliva

Fotografija: 10470010-2

Plaža Hemingway

Manjša luka na levi strani zaliva
Medveja - Plaža Hemingway

Fotografija: 10470010-6

Medveja - Plaža Hemingway <br> Plaža Hemingway z nekaj sence in blizu kampa Medveja

Fotografija: 10470010-8

Plaža Hemingway

Plaža Hemingway z nekaj sence in blizu kampa ...
Medveja - Kamp Medveja

Fotografija: 10470020-7