Najlepši izleti po Hrvaški
Savudrija - Svetilnik

Savudrija

Savudrija - Luka
Savudrija - Obala
Savudrija - Stara Savudrija
Booking.com

Najlepši izleti - Umag z okolico

Umag - Cerkev sv. Roka
Savudrija - Svetilnik
Savudrija - Luka
Stadion Stella Maris
Umag - Zvonik
Umag - Cerkev vnebovzetja Blažene Device Marije in sv. Pelegrina
Umag - Trg slobode (Trg svobode)

Vsi izleti

 • Stadion Stella Maris 
 • Umag12
 • Zambratija2
 • Izleti v okolici  Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

  Savudrija je obalno mesto na Hrvaškem, ki spada pod Istrsko županijo. Le-ta je najzahodnejša županija Hrvaške. Administrativno središče je Pazin, največje mesto pa Pulj, ki je najbolj znano po rimskem amfiteatru.
  Upravno spada Savudrija pod Umag. Kraj se razprostira na skrajnem severozahodnem delu Istrske obale na istoimenskem rtu, ki predstavlja obenem tudi najbolj zahodno točko Balkanskega polotoka. V območje Savudrije v širšem smislu spadajo zaselki in naselja Savudrija, imenovana Stara Savudrija, Borozija, Volparija, Alberi, Valfontane, Bašanija, Ravna dolina, Gabmboc, Romanija, Zambratija in Monteneto. Savudrija je majhno ribiško mesto, ki se v pisnih virih prvič omenja v 12. stoletju, arheološke najdbe pa pričajo o tem, da je bilo poseljeno že v času kamene dobe. Na členoviti, večinoma skalnati obali so na določenih delih prodnate plaže. Obalno območje je obdano s sredozemskim rastlinjem, kot so palme, lovor, ciprese, pinije in različne vrste zimzelenih grmov. Zaradi morskega in rastlinskega ozračja klima v Savudriji spodbujevalno in blagodejno vpliva na zdravje. To je bilo znano že v obdobju Avstro-Ogrske in prav zaradi tega se naselje za začetek turizma lahko zahvali zdraviliškemu turizmu. Morje okoli savudrijskega polotoka nudi odlične pogoje za jadranje na deski in je priljubljeno tako med začetniki kot profesionalnimi deskarji.
  Polotok ima bogato kulturno-zgodovinsko dediščino. Poleg mnogih rimskih ruševin, srednjeveških samostanov in cerkva je priljubljena turistična znamenitost savudrijski svetilnik, v katerem lahko gostje tudi prebivajo.


  Fotografije

  Savudrija - Svetilnik

  Fotografija: 720010-10

  Savudrija - Stara Savudrija

  Fotografija: 720090-1

  Savudrija - Cerkev sv. Ivana Evangelista

  Fotografija: 720100-1

  Savudrija - Luka

  Fotografija: 720110-4

  Savudrija - Obala

  Fotografija: 720150-11

  Savudrija - Kamp Savudrija (Pineta)

  Fotografija: 720200-0

  Savudrija - Vila Valdepian

  Fotografija: 720300-6

  Hoteli, apartmaji in sobe

  Booking.com
  Bašanija
  od 70 €
  Destinacija:
  Datum prijave:
  Datum odjave:
  Count: 1