Najlepši izleti po Hrvaški
Sveti Filip in Jakov - Kamp Đardin - Kamp Đardin

Sveti Filip in Jakov - Kamp Đardin

Booking.com

Najlepši izleti - Biograd na Moru z okolico

Vransko jezero - Učna pot Ptice Vranskega jezera
Pakoštane - Plaža Punta
Sveti Filip in Jakov
Biograd na Moru - Cerkev sv. Anastazije
Pakoštane - Cerkev Gospodovega vnebohoda
Pakoštane - Cerkev sv. Justine

Vsi izleti

 • Cerkev sv. MihovilaBazilike, cerkve, kapele
 • Kamp ĐardinKampi
 • Obala kralja Tomislava
 • Plaža Iza BanjaNaravna kopališča, plaže
 • Spomenik braniteljemSpomeniki, kipi
 • Tržnica


 • Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

  Sveti Filip in Jakov je manjše naselje s pristaniščem, ki je središče istoimenske občine ter spada v Zadrsko županijo. Mestece leži na obali Pašmanskega kanala in je obdano z zgodovinskim mestom Zadar in kraljevim mesto Biograd.
  Sedanje jedro naselja se je oblikovalo v 17. in 18. stoletju okoli srednjeveške gotske župnijske cerkve svetega Mihovila, ki je bila v letu 1707 povečana ter posvečena apostoloma svetemu Filipu in Jakovu. V kraju je več znamenitosti, kot so zgradbe družine Borelli, ostanki Kaštela ter palači Oštrić in Pelicarić. V starih listinah se sveti Filip in Jakov do 15. stoletja omenja pod imenom Pristan. Sveti Filip in Jakov je poznan po mnogih lepih plažah, kot so plaža Hrvaška, plaža Iza Banja, plaža Morovićka Turanj, plaža Krča Turanj in plaže ob naselju Sveti Peter. Plaža Iza Banja je osrednja plaža, ki sega v samo središče Filipa in Jakova. Je odlično mesto za tiste, ki imajo radi peščene, prodnate ali kamnite plaže. Avtokamp Đardin ima dolgoletno tradicijo. Večina gostov v kampu je stalnih, ki se vračajo že veliko let. Razprostira se v borovem gozdu, ki nudi prijetno senco v vročih poletnih dneh, tik ob morju. V kampu je urejenih okoli 200 kamping parcel. Možno je najeti tudi počitniško prikolico. Plaža v avtokampu Đardin je peščena z betoniranimi območji, ki so namenjeni za sončenje. Na plaži so gostom na voljo tuši. Najmlajši lahko uživajo na igrišču s trampolini. Lahko se igra tudi odbojko ter se najame pedaline in sandoline. Za osvežitev in oddih po kopanju sta gostom na voljo lokal in restavracija. V kampu imajo lepo urejene sanitarije, kemični wc in sanitarije za invalide.
  Možno je koristiti prostor za žar. Trgovina se nahaja v neposredni bližini kampa. Gostje imajo možnost dostopati do plačljivega brezžičnega interneta, na recepciji pa imajo tudi računalnik z dostopom do spleta.

  Fotografije

  Kamp Đardin - Kamp Đardin - Vhod

  Fotografija: 30320040-0

  Kamp Đardin - Vhod
  Kamp Đardin - Kamp Đardin ob morju

  Fotografija: 30320040-1

  Kamp Đardin ob morju
  Kamp Đardin - Sveti Filip in Jakov - Kamp Đardin

  Fotografija: 30320040-2

  Sveti Filip in Jakov - Kamp Đardin
  Kamp Đardin - Kamp Đardin

  Fotografija: 30320040-3

  Kamp Đardin