Najlepši izleti po Hrvaški
Vrsar -

Vrsar 

Booking.com

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Vrsar je slikovito mestece, ki je od Poreča oddaljeno samo okoli deset kilometrov. Kraj je razpoznaven kot tipično istrsko kastelno naselje. Prebivalci so se nekdaj ukvarjali z vinogradništvom in ribolovom, danes pa prevladuje turizem. Na morju je raztreseno vrsto otočkov, ki poudarjajo slikovitost okolice.
Na okoliških gričih so bila ilirska gradišča, kar je posebnost istrske pokrajine, še posebej okoli zaledja Limskega zaliva. Od rimskega naselja Ursaria so ostale sledi v pristanišču in bližnji okolici, kot so vile in vodovod. Antično naselje se je razprostiralo ob morskem obrežju. V bližini so prastari kamnolomi, najdene pa so bile tudi grobnice z žarami. V kasnejšem času so naselje premestili na grič ter ga utrdili. Od srednjeveškega Vrsarja so se poleg utrdbe ohranila samo zahodna mestna vrata. Najpomembnejši kulturni spomenik je romanska cerkev sv. Marije, ki je bila sezidana v 12. stoletju v bližini temeljev zgodnejše starokrščanske cerkve.
Razvoj mesta je zelo pospešil turizem. Ob obali, blizu pristanišča, sta v borovem gozdičku avtokamp in hotelsko naselje. Bujno rastlinje in obala, ki se postopoma spušča v morje s ploščatimi skalami in plažami, je idealna za kopanje. Na bližnjem otoku Koversadi je znani turistični kamp, ki pritegne veliko domačih in tujih gostov.

Fotografije

Vrsar - Staro mestno jedro

Fotografija: 10100-0

Vrsar - Cerkev svete Marije z morja

Fotografija: 10130-0

Vrsar - Marina

Fotografija: 10300-0

Vrsar - Mestna plaža

Fotografija: 10600-0

Vrsar - Montraker

Fotografija: 10900-0

Vrsar - Naturistični park Koversada

Fotografija: 11000-0

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave: