Najlepši izleti po Hrvaški
Zagreb - Muzej Mimara -

Zagreb - Muzej Mimara

Booking.com

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Zagreb je mesto z zelo bogatim in pestrim kulturno-umetniškim življenjem. Na seznam umetniških mest ga uvršča trideset stalnih in občasnih gledališč ter gledaliških odrov, trideset muzejev, veliko galerij in mnogi glasbeni, gledališki ter plesni festivali.
V zagrebških muzejih je shranjeno in razstavljeno neprecenljivo zgodovinsko bogastvo. Poleg zanimivih predmetov, ki so povezani z zgodovino mesta, so v muzejih na ogled tudi umetniške zbirke umetniške in zgodovinske vrednosti iz celega sveta.
Izredna redkost so ostanki neandertalskega krapinskega pračloveka in zagrebška mumija z najdaljšim etruščanskim besedilom na svetu. Muzej Mimara se nahaja na območju Donjega grada, ki se razteza od starega srednjeveškega predela Zagreba do glavne železniške postaje.
V muzeju je od Univerzijade leta 1989 razstavljena edinstvena zbirka umetnin iz različnih obdobij in področij. Muzej Mimara je bil ustanovljen leta 1980, za javnost pa so ga odprli šele 17. julija 1987. Nahaja se na Rooseveltovem trgu 5.
Imetje muzeja sestavlja nekoč privatna zbirka zbiralca umetnin Ante Topića Mimara (1898-1987), ki jo je daroval v trajno last hrvaškega naroda, pod pogojem, da se uredi prostor za njeno stalno razstavo. Imetje so razširili z novimi pridobitvami.
Muzej Mimara ima svoje prostore v arhitekturnem kompleksu donjegradskih gimnazij, ki so bile zgrajene v poznem 19. stoletju v duhu historicizma. Je dragoceni primer neorenesančne palače, delo dveh nemških arhitektov, ki sta bila specializirana za projektiranje šolskih stavb.

Fotografije

Muzej Mimara - Zagreb - Muzej Mimara

Fotografija: 70117000-0

Zagreb - Muzej Mimara
Muzej Mimara - Zagreb - Muzej Mimara

Fotografija: 70117000-1

Zagreb - Muzej Mimara
Muzej Mimara - Zagreb - Muzej Mimara

Fotografija: 70117000-2

Zagreb - Muzej Mimara

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Zagreb
od 130 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave: