Najlepši izleti po Hrvaški
Osor - Restavracija Adria -

Osor - Restavracija Adria

Booking.com

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Osor je zgodovinsko naselje in manjše pristanišče, ki se nahaja na otoku Cresu. Razprostira se na jugozahodnem območju otoka ob ozkem in plitvem prelivu. Že v času Rimljanov so preliv poglobili in naredili ozek kanal, čez katerega je bil zgrajen vrtljiv most.
Most, ki danes predstavlja turistično znamenitost, omogoča nadaljni promet proti naseljem, ki ležijo na otoku Lošinju, kot so Nerezine, Mali Lošinj, Veli Lošinj. Na otoku Cresu in Lošinju se nahajajo številne restavracije, gostilne, konobe, taverne, bistroji, bifeji in picerije.
Gostje lahko uživajo v bogati in raznoliki kulinarični ponudbi. Specialitete temeljijo na morskih sadežih, jedeh narejenih po tradicionalnih receptih, aromatičnih zeliščih in olivnem olju, ki predstavljajo glavne značilnosti kulinarike na tem območju.
Med hladnimi predjedmi so odlične jedi, kot so pršut, ovčji sir, slane sardele, solata iz morskih sadežev. Med toplimi predjedmi izstopajo različne rižote ali testenine z morskimi sadeži, mineštre in ribje obare.
Glavne specialitete so sveže morske ribe, škampi in lignji na različne načine, školjke in jagnjetina. Od lokalnih solat je na voljo solata iz radiča in rukole. Jedem se dodajajo sveži origano, bazilika, žajbelj, melisa, timijan, rožmarin in lovorjev list.
Med pijačami izstopajo domača bela in rdeča vina ter žganje z zelišči. V restavraciji Adria je najboljša specialiteta obara z različnimi ribami in polenta. Konoba se nahaja v neposredni bližini kanala in mosta, ki povezuje otoka Cres in Lošinj.

Fotografije

Restavracija Adria - Osor - Restavracija Adria

Fotografija: 10661000-0

Osor - Restavracija Adria
Restavracija Adria - Osor - Restavracija Adria

Fotografija: 10661000-1

Osor - Restavracija Adria
Restavracija Adria - Osor - Restavracija Adria

Fotografija: 10661000-2

Osor - Restavracija Adria

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave: