Najlepši izleti po Hrvaški
Opatija - Ameriški vrtovi - Ameriški vrtovi

Opatija - Ameriški vrtovi

Booking.com

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Opatija se razprostira na obali kvarnerskega zaliva pod slikovitim gorovjem Učke. Je ena najbolj poznanih turističnih destinacij na območju Hrvaške, ki svojo turistično tradicijo neguje že okoli 170 let. Skozi celo leto privablja številne domače in tuje obiskovalce.
Opatija je znana po idealni geografski legi med gorovjem in morjem, blagi klimi, kombinaciji modernih zabavišč in starih zgradb, bližini narodnih parkov ter pestrega turističnega programa. Prenovljeni Ameriški vrt je bil slovesno odprt aprila leta 2019. Obiskovalci si ga sedaj lahko ogledajo v vsej njegovi lepoti. Botanični vrt izvira iz leta 1926, ko so ga uredili po nalogu Michaela Paulusa Kuczorja, trgovca iz Madžarske. Le-ta si je pridobil bogastvo v Združenih državah Amerike, od koder tudi izvira ime Ameriški vrt. Postavili so ga na terasah s čudovitim pogledom na morje. Po besedah župana Ivota Dujmića je bilo za prenovo vrta potrebnih več kot 90 let. Prenova vrta spada v širši projekt prenove določenih objektov arhitekturne in okoljske dediščine. Za njegovo prenovo so porabili okoli 270 tisoč evrov. V Ameriškem vrtu potekajo številni dogodki, ki privabljajo mnoge obiskovalce. Na slovesnem odprtju je bila prisotna tudi Margit Grassinger, vodja dunajskih parkov, ki je povedala, da je med opatijskimi in dunajskimi parki veliko podobnosti, razlikujejo pa se po tipologiji cvetja.
V parku v Opatiji uspevajo predvsem sredozemske rastline, med katerimi je najbolj pogosta kamelija, ki pa na Dunaju ne uspeva. V Ameriškem vrtu je skupaj okoli 250 različnih vrst rastlin, poleg kamelij med drugim tudi več vrst agrumov in magnolije.

Fotografije

Ameriški vrtovi - Opatija - Ameriški vrtovi ob obalni cesti Rijeka - Pula

Fotografija: 10400020-0

Opatija - Ameriški vrtovi ob obalni cesti Rijeka - Pula
Ameriški vrtovi - Ameriški vrtovi

Fotografija: 10400020-1

Ameriški vrtovi
Ameriški vrtovi - Opatija - Ameriški vrtovi

Fotografija: 10400020-2

Opatija - Ameriški vrtovi
Ameriški vrtovi - Ameriški vrtovi nad Opatijo

Fotografija: 10400020-3

Ameriški vrtovi nad Opatijo
Ameriški vrtovi - Ameriški vrtovi

Fotografija: 10400020-4

Ameriški vrtovi
Ameriški vrtovi - Ameriški vrtovi v Opatiji

Fotografija: 10400020-5

Ameriški vrtovi v Opatiji
Ameriški vrtovi - Pot od cerkve Marijinega oznanjenja do Ameriških vrtov

Fotografija: 10400020-6

Pot od cerkve Marijinega oznanjenja do Ameriških vrtov

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Opatija
od 40 €
Opatija
od 52 €
od 55.25 €
Opatija
od 49 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave: